top of page
Camilla Håvemoen

Verdens kuleste regnbuekake? Farget med naturlige farger fra nature mama!

Inneholder egenreklame



Regnbuekake -Pastell 5 lag kakebunn, 15 cm form


Kakebunn: 150g smør 5 dl hvetemel 1 dl melk 1/2 dl fløte 250g sukker 1/2 ss vaniljepulver 1,5 ts bakepulver 3 eggehviter 1/2 ss Fruityfriendly oransje pulverfarge 1/2 ss Fruityfriendly blå pulverfarge 1 ss Fruityfriendly magenta pulverfarge 1/2 ss Fruityfriendly gul pulverfarge


Frosting: 2 pakker melis 200g romtemperert smør 3/4 ss vaniljepulver Ca. 1 dl melk 1/2 ts Fruityfriendly pulverfarge (Oransje, Blå, Magenta og Gul)


Pynt: Sprinkles

Stekeovn: 160 grader. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter

Slik gjør du: 1. Visp sammen smør og sukker til den er luftig med en kjøkkenmaskin. 2. Tilsett deretter eggehvite og vaniljepulver og fortsett prosessen til luftig konsistens. 3. Sikt inn hvetemel og bakepulver litt og litt. Spe inn litt melk og fløte av gangen. 4. Fordel røren i 5 skåler, ca 190g i hver skål. Tilsett pulverfarge i hver skål og rør forsiktig til du får en jevn farge (bland gul og blå for å få turkis farge). 5.Smør fem 15 cm former med smør og sikt over hvetemel. Klapp vekk overskuddsmelet fra formen. 6. Hell i røren og fordel den jevnt utover i formene. 7. Stek bunnene på 160 grader midt i ovnen, ca. 20 minutter. 8. Avkjøles på rist.



Frosting: 1. I en kjøkkenmaskin tar du smør, melis, vaniljepulver og kjører på middels hastighet. Spe på med litt melk av gangen. Fortsett til en jevn konsistens.


Montering: 1.Start med den blå kakebunnen. Plasser den med bunnen ned på serveringsfatet. 2. Smør et lag med frosting over bunnen før du legger på den blå-grønne bunnen, deretter rosa, oransje og til slutt den gule bunnen. 3. Plasser bunnene jevnt, slik at kaken ikke bli skjev. 4. Smør et tynt lag med frosting jevnt over hele kaken. Pass på å dekke hele kaken. 5. Sett den i kjøleskapet i en times tid. 6. Fordel resten av frostingen i fem forskjellige skåler. Bland inn 1/2 ts pulverfarge og rør godt (samme fargene som du brukte i kakerøra). La frostingen ligger fremme på kjøkkenbenken dekket med plastfolie til kaken skal dekoreres. 7. Ta kaken ut av kjøleskapet. Legg fargene i fem sprøytepose (du trenger ikke sprøyte-tipp) Lag et passe stort hull i sprøyteposen. Begynn nederst med den blå fargen og lag en tykk ring rundt kaken. Fortsett videre oppover med de samme fargene som på kakebunnen. 8. Til slutt avslutter du med en kakeskrape. På denne kaken er det brukt en bølget kakeskrape. Pynt med kakestrøssel og sett kaken i kjøleskapet frem til servering.




Produktene til regnbuekake finner du som "produktpakke" hos www.fruityfriendly.com

Produktene kan også kjøpes separat.


Lykke til!

- Camilla

Comments


bottom of page