top of page
Camilla Håvemoen

Rosa sjokolade til valentines day



Valentinsdagen er også kjent som ‘kjærlighetens dag’. I den anledning kan du imponere din beste venn, kjæreste eller samboer med noe som er hjemmelaget.


Hva med hjemmelaget sjokolade? Det en enkelt, supergodt og faktisk - veldig romatisk!


Hjemmelaget sjokolade behøver nødvendigvis ikke å være så vanskelig. Du trenger tre ting. Sjokolade, silikonform og farge. Strøssel er ikke nødvendig - men gir et veldig flott og fargerikt resultat.



Sjokoladebiter

  • Valgfri silikonform (finnes for eksempel hos slikkepott)

  • Hvit sjokolade av ønsket variant

  • Kjele

  • Glassskål som tåler varme

  • Fruityfriendly pulverfarge (farge, magenta)

  • Sprinkles (kakepynt)

Slik gjør du:

  1. Velg ut en hvit sjokolade som du ønsker å smelte om - men pass på at det er en sjokolade som egner seg til smelting.

  2. Smelt sjokoladen i et vannbad. Fyll en kjele med litt vann. Sett en glassbolle som tåler høy temperatur ned i kjelen. Pass på så vannet ikke blir presset ut av kjelen når det begynner å koke. Putt hakket sjokolade i bollen og varm vannet til rett under kokepunktet. Pass på at temperaturen ikke blir for varm – for da kan sjokoladen bli tørr og klumpete. Trekk den til side.

  3. Finn frem to skåler og fordel den flytende sjokoladen likt. I den en skålen tilsetter du en liten ts med pulverfarge, magenta. Rør godt. Sjokoladen skal nå ha blitt rosa.

  4. Fyll silikonformen med litt sprinkles (kakepynt) i bunnen før du heller over den rosa sjokoladeblandingen. Slå formen et par ganger ned i bordplaten for å slå ut luftbobler. Avslutt med litt ekstra sprinkles (kakepynt) på toppen. Hell den andre sjokoladeblandingen i samme form av og gjør samme prosess. Sett brettet kaldt slik at sjokoladen stivner.

  5. Pakkes inn i et pent papir med en hyggelig lapp til en du er glad i. Lykke til! -Camilla #reklame/egenreklame


Comments


bottom of page