Valentinsdagen er også kjent som ‘kjærlighetens dag’. I den anledning kan du imponere din beste venn, kjæreste eller samboer med noe som er hjemmelaget.
Hva med hjemmelaget sjokolade? Det en enkelt, supergodt og faktisk - veldig romatisk!
Hjemmelaget sjokolade behøver nødvendigvis ikke å være så vanskelig. Du trenger tre ting. Sjokolade, silikonform og farge. Strøssel er ikke nødvendig - men gir et veldig flott og fargerikt resultat.
Sjokoladebiter
Valgfri silikonform (finnes for eksempel hos slikkepott)
Hvit sjokolade av ønsket variant
Kjele
Glassskål som tåler varme
Fruityfriendly pulverfarge (farge, magenta)
Sprinkles (kakepynt)
Slik gjør du:
Velg ut en hvit sjokolade som du ønsker å smelte om - men pass på at det er en sjokolade som egner seg til smelting.
Smelt sjokoladen i et vannbad. Fyll en kjele med litt vann. Sett en glassbolle som tåler høy temperatur ned i kjelen. Pass på så vannet ikke blir presset ut av kjelen når det begynner å koke. Putt hakket sjokolade i bollen og varm vannet til rett under kokepunktet. Pass på at temperaturen ikke blir for varm – for da kan sjokoladen bli tørr og klumpete. Trekk den til side.
Finn frem to skåler og fordel den flytende sjokoladen likt. I den en skålen tilsetter du en liten ts med pulverfarge, magenta. Rør godt. Sjokoladen skal nå ha blitt rosa.
Fyll silikonformen med litt sprinkles (kakepynt) i bunnen før du heller over den rosa sjokoladeblandingen. Slå formen et par ganger ned i bordplaten for å slå ut luftbobler. Avslutt med litt ekstra sprinkles (kakepynt) på toppen. Hell den andre sjokoladeblandingen i samme form av og gjør samme prosess. Sett brettet kaldt slik at sjokoladen stivner.
Pakkes inn i et pent papir med en hyggelig lapp til en du er glad i. Lykke til! -Camilla #reklame/egenreklame
Comments