top of page
Camilla Håvemoen

Rosa kanelboller



Selv barbie ville blitt misunnelig på disse søte bollene! For å lage disse bollene trenger du kun din favorittoppskrift på gjærdeig og pulverfarge. I dette tilfelle har jeg brukt magenta pulverfarge. Denne fargen kommer fra rødbete og har en nydelig rosa/rød farge (avhengig av hva du blander pulveret med). Blander du det i bolledeig, blir bollene rosa. Og da snakker vi barbie-rosa!


Slik gjør du: 1. Bland alt det tørre og tilsett 2,5 ss magenta pulverfarge (beetroot) i væsken. Rør godt. Væsken skal nå være rød-rosa. For de som nå lurer på om det kommer til å smake rødbete av gjærdeigen, så kan jeg garantere deg at du ikke kommer til å smake forskjell. 2. Bland væsken sammen med de tørre ingrediensene og rør godt. Kna deigen i 10 minutter slik at den får best mulig utgangspunkt for heving. 3. La deigen heve til dobbel størrelse. Gjerne på et lunt og varm sted. Har du varmekabler på badet, så er dette er perfekt sted.


4. Når deigen har dobbel størrelse, kjevler du den ut som en firkant. Pensle på med smør og fordel kanel og sukker jevnt over. Hvis du ønsker at kanelfyllet skal være litt fyldig, så kan du blande sammen smeltet smør, sukker, kanel og melis til en passe tykk masse og smøre utover med en slikkepott. 5. Rull deigen sammen som en pølse og skjær ut ca 20 skiver ( slik som på bildet). 6. La det etterheve i 30 minutter før du steker de i ovnen på 200 grader i 10 minutter.



Lurer du på hvor du skal klikke for se nærmere på denne spennende fargen?

Fortvil ikke - her er linken. www.fruityfriendly.com


Lykke til,


-Camilla


#Reklame / egenreklame


Comments


bottom of page