top of page
Camilla Håvemoen

Monstermuffins!

Monstermuffins med farget muffinsrøre, deilig sjokoladefyll og fluffy melkesjokoaldekrem.


Inneholder egenreklame


Lag disse morsomme muffinsene med barna. Perfekt til barnebursdag!



Monstermuffins

Ca. 20 muffinsformer


2 egg

1 1/2 dl sukker

4 ss flytende margarin

1 3/4 dl lettmelk

3 dl hvetemel

1 1/2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 ts Fruityfriendly blå pulverfarge 1 ts Fruityfriendly oransje pulverfarge

1 ts Fruityfriendly grønn pulverfarge Stekeovn: 200 grader. Stekes på 200 grader på midterste rille i 10- 12 minutter.

Sjokoladefyll: 130g melkesjokolade

20g mørk sjokolade 1-2 ss fløte Melkesjokoladekrem:

120g romtemperert smør

250g melis

1 ts vaniljesukker

130g melkesjokolade

20g mørk sjokolade

2 ss fløte

1 egg


Slik gjør du: 1. Pisk eggedosis av sukker og egg.

2. Tilsett smør og sukker.

3. Bruk en sikt og tilsett de tørre ingrediensene (hvetemel med bakepulver og vaniljesukker).

4. Fordel røren i tre forskjellige skåler.

5. Tilsett fruityfriendly blå pulverfarge i den ene skålen, oransje i den andre og grønn i den siste. Rør godt. La gjerne skålen stå litt før du rører igjen, slik at pulveret får tid til å løse seg opp.

6. Hell muffinsrøren over i muffinsformer og stek de på midterste rille i 10-12 minutter. 7. Sjokoladefyll: Finn frem en skål og knekk sjokoladen i biter. Tilsett 1-2 ss fløte og sett skålen i mikroen til sjokoladen har smeltet. Følg med underveis.

8. Bland den smeltede sjokoladen med fløten og la det avkjøle seg på benken.

9. Melkesjokoladekrem: Finn frem en bakebolle og bland 120g romtemperert smør sammen med melis.

10. Tilsett vaniljesukker og rør godt. 11. Smelt melkesjokolade, mørk sjokolade i mikroen sammen med 2 ss fløte. Følg med underveis og rør godt etterpå. Avkjøles på benken etterpå.

12. Hell den avkjølte sjokoladeblandingen i bakebollen sammen med et egg og la håndmikseren stå på full hastighet til du får en myk konsistens.

13. Når sjokoladefyllet og muffinsene er avkjølt, lager du en liten lomme i muffinsen med baksiden av en sprøytetipp. Fyll muffinsen med sjokoladefyll.

14. Hell melkesjokoladekremen i en sprøytepose og dekk muffinsen med krem. Her har jeg brukt en sprøytetipp med et rundt glatt hull 4 mm.

15. Pynt gjerne med spiselige øyne.



Lykke til!


- Camilla

Comentários


bottom of page