Lei av de vanlige brødene? Eller har du kanskje lyst til å lage et morsomt brød med barna? Da må du prøve dette superenkle trikset! Hjemmelaget lilla snurrebrød på 1-2-3!
Inneholder egenreklame
Lilla snurrebrød
1 stk brød, 1,5 liter brødform
1 pk fersk gjær
3,5 dl vann
500 g hvetemel
1/2 ts salt
1,5 ts Fruityfriendly Purple Sweet Potato Pulverfarge
Stekeovn: 225 grader. Stekes på 225 grader i 25-30 minutter på nederste rille.
Slik gjør du:
1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett det lunkne vannet.
2. Fordel væsken i to bakeboller.
3. I den ene bakebollen tilsetter du 250g hvetemel, 1,5 ts Purple Sweet Potato Pulverfarge og 1/4 ts salt.
4. I den andre bakebollen tilsetter du 250 g hvetemel og 1/4 ts salt.
5. Elt deigen jevn og smidig slik at den slipper i bakebollen.
6. Dekk bakebollene med plastfolie eller et kopphåndkle og la de heve til dobbel størrelse.
7. Kjevl ut begge deigene til et rektangel 24x28 (eller like lang som brødformen du bruker.
8. Legg den lilla deigen over den lyse, og rull deigen rundt som en pølse.
9. Legg deigen i brødformen, og etterhev til dobbel størrelse.
10. Lag gjerne noen snitt i brødet, før du steker det.
11. Avkjøles på rist.
Dette brødet er bare SÅ kult! Er du ikke enig? Dette lille trikset vil garantert gi deg tommel opp hos barna!
Lykke til!
- Camilla
Comments