En lun og smakfull gresskarsuppe passer ypperlig som en deilig høstsuppe, samtidig som den er full i næring og gode vitaminer! Skal du skjære ut gresskarlykt til halloween er det en perfekt måte å få brukt hele gresskaret.
Ingredienser:
ca 500 g Gresskar ( 1 gresskar)
3 stk Gullrøtter
3 fedd Hvitløk
1/2 Løk
1/2 Chili
1 ss Ingefær
2 dl Kokosmelk
1.5 dl Matfløte
7 dl Grønnsakskraft (buljong)
1/2 Sitron
3 ss Olivenolje
Slik gjør du:
1.Skjær gresskar og gulrøtter i grove biter. Finhakk løk, chili, ingefær og hvitløk og fres i panne med olivenolje et par minutter før du har i gresskar og gulrøttene , fres et par minutter til.
2.Hell over grønnsakskraft slik att det dekker grønnsakene. La det koke til gulrot og gresskar bitene mykner. Bruk en stavmikser til å lage suppen jevn.
3.Ha så i fløte, kokosmelk og skvis litt sitron i og la det koke i ca 5 minutter under omrøring.
Tilpass gjerne med litt salt og pepper.
Tips:
Gresskarkjernene inneholder masse proteiner og er knasende sunne.
Du kan du enten steke de i ovnen, eller surre de litt i pannen som jeg har gjort her med litt pinjekjerner og bruke som topping på suppen sammen med koriander. Nam!
Rine <3
Comments