top of page
Rine Kalve

Kremet gresskarsuppe


En lun og smakfull gresskarsuppe passer ypperlig som en deilig høstsuppe, samtidig som den er full i næring og gode vitaminer! Skal du skjære ut gresskarlykt til halloween er det en perfekt måte å få brukt hele gresskaret.



Ingredienser:

ca 500 g Gresskar ( 1 gresskar)

3 stk Gullrøtter

3 fedd Hvitløk

1/2 Løk

1/2 Chili

1 ss Ingefær

2 dl Kokosmelk

1.5 dl Matfløte

7 dl Grønnsakskraft (buljong)

1/2 Sitron

3 ss Olivenolje


Slik gjør du:


1.Skjær gresskar og gulrøtter i grove biter. Finhakk løk, chili, ingefær og hvitløk og fres i panne med olivenolje et par minutter før du har i gresskar og gulrøttene , fres et par minutter til.

2.Hell over grønnsakskraft slik att det dekker grønnsakene. La det koke til gulrot og gresskar bitene mykner. Bruk en stavmikser til å lage suppen jevn.

3.Ha så i fløte, kokosmelk og skvis litt sitron i og la det koke i ca 5 minutter under omrøring.

Tilpass gjerne med litt salt og pepper.




Tips:

Gresskarkjernene inneholder masse proteiner og er knasende sunne.

Du kan du enten steke de i ovnen, eller surre de litt i pannen som jeg har gjort her med litt pinjekjerner og bruke som topping på suppen sammen med koriander. Nam!



Rine <3









Comments


bottom of page