Inneholder egenreklame
Oppskrift: Veganske sjokolademuffins med oreofrosting!
Steketid: Over- og undervarme, 180 grader i 20 minutter.
Ca. 12 muffins (middels store muffinsformer)
190g mel
40g kakao
180g sukker
1 ts natron
½ ts salt
2,4 dl havremelk
2 ts vaniljesukker
80ml vegetabilsk olje
1 ss eddik
40 chokay kokesjokolade
Oreofrosting: 125g smør (melkefri) 3,5 ss havremelk 1 ts vaniljesukker 400g melis 6 oreokjeks 1 ts Fruityfriendly oransje pulverfarge Fruityfriendly attention warm days sprinkle mix
Slik gjør du:
Sjokolademuffins: Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Hell så over de våte ingrediensene.
Rør godt sammen med en visp (ikke håndmikser).
Fordel røren i 12 muffinsformer.
Stek på midterste rille i 20 minutter.
Avkjøles på rist.
Oreokrem: I en kjøkkenmaskin pisker du smør på full hastighet i 10 minutter.
Tilsett melis og vaniljesukker. Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Tilsett litt og litt havremelk. Når melisen er godt blandet inn kjører du kjøkkenmaskinen på full hastighet i 10 sekunder.
Hell over 6 knuste oreokjeks og bland det godt inn.
Fordel frostingen i to skåler. I den ene tilsetter du oransje pulverfarge.
Dekorer frostingen med en sprøytetipp (wilton 8b).
Pynt med oreokjeks og sprinkles. Tips: oreokjeksen kan ikke være dobbel når den skal deles. Da vil kjeksen bli delt i flere småbiter. Ta den doble kjeksen fra hverandre og del kjeksen i to før du setter de sammen igjen.
Lykke til!
- Camilla
Comments