Saftig marsipan laget på en enkel og god oppskrift! Farget i rosa og grønt, dyppet i sjokolade!
Oppskrift: Vegansk julemarsipan 200g mandelmel
200g melis eller annen søtning
0,5 dl fersk presset appelsinsaft (du trenger en stor appelsin) 1 ts Fruityfriendly magenta pulverfarge
1 ts Fruityfriendly grønn pulverfarge
2 ts solsikkeolje
Sjokoladetrekk:
100g Chokay mørk kokesjokolade
Pynt:
Fruityfriendly green crush sprinkle mix
Fruityfriendly ocean blue baby sprinkle mix
Slik gjør du:
Bland sammen mandelmel og melis i en bolle.
Del en appelsin i to og klem ut appelsinsaften i en skål.
Hell appelsinsaften over mandelmelblandingen og kna det godt sammen.
Når du har fått en fast og fin masse, deler du deigen i to deler.
Den ene delen tilsetter du magenta pulverfarge (pulveret blandes ut i 1 ts olje), den andre grønn pulverfarge (pulveret blandes ut i 1 ts olje).
Hell den flytende fargene over de to delene og kna deigen godt til du har fått en jevn og fin farge.
Dekk deigen med plastfolie og sett de i kjøleskapet i minst en time.
Lag kuler eller figurer på bakepapir.
Smelt kokesjokoladen og dypp marsipanen i sjokoladen.
Pynt gjerne med sprinkles og sett marsipanen tilbake i kjøleskapet.
Når sjokoladen har stivnet er julemarsipanen klar til å nytes!
Comments