top of page
Camilla Håvemoen

Farget julemarsipan dyppet i sjokolade!



Saftig marsipan laget på en enkel og god oppskrift! Farget i rosa og grønt, dyppet i sjokolade!


Oppskrift: Vegansk julemarsipan 200g mandelmel

200g melis eller annen søtning

0,5 dl fersk presset appelsinsaft (du trenger en stor appelsin) 1 ts Fruityfriendly magenta pulverfarge

1 ts Fruityfriendly grønn pulverfarge

2 ts solsikkeolje


Sjokoladetrekk:

100g Chokay mørk kokesjokolade


Pynt:

Fruityfriendly green crush sprinkle mix

Fruityfriendly ocean blue baby sprinkle mix



Slik gjør du:

  1. Bland sammen mandelmel og melis i en bolle.

  2. Del en appelsin i to og klem ut appelsinsaften i en skål.

  3. Hell appelsinsaften over mandelmelblandingen og kna det godt sammen.

  4. Når du har fått en fast og fin masse, deler du deigen i to deler.

  5. Den ene delen tilsetter du magenta pulverfarge (pulveret blandes ut i 1 ts olje), den andre grønn pulverfarge (pulveret blandes ut i 1 ts olje).

  6. Hell den flytende fargene over de to delene og kna deigen godt til du har fått en jevn og fin farge.

  7. Dekk deigen med plastfolie og sett de i kjøleskapet i minst en time.

  8. Lag kuler eller figurer på bakepapir.

  9. Smelt kokesjokoladen og dypp marsipanen i sjokoladen.

  10. Pynt gjerne med sprinkles og sett marsipanen tilbake i kjøleskapet.

  11. Når sjokoladen har stivnet er julemarsipanen klar til å nytes!





Comments


bottom of page