Hva er vel bedre enn saftig eplekake?
Høsten er her å Norge har de beste eplene som gjør kaken ekstra god.
Det første du gjør er å skrelle eplene, dele dem opp og legg de inn i en plastpose med sukker og kanel.
1 ss kanel
3 ss rørsukker
Du trenger:
150 gram meierismør
150 gram økologisk rørsukker
5 egg
5 epler
1 ts bakepulver
170 gram speltmel
30 gram bokhvetemel
20 gram rugmel
Kanel
Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 170 grader.
Pisk sammen smeltet smør og sukker til hvitt. Rør inn et og et egg.
Bland inn det tørre og rør godt.
Bruk et bakepapir i kakeformen.
Ha et lag med røre, legg epleskiver og fordel resten av røren med resten av epleskivene på toppen. Lag gjerne et fin mønster.
Dryss over litt rørsukker.
Dobbler du oppskriften får du to kaker og kan fryse den andre.
Sett kaken i ovnen og stek den i 45 - 50 min. Test med en spiss kniv om den er gjennomstekt.
Avkjøl på rist.
Server gjerne med vaniljeis eller krem.
Ha en fin lørdag!
Tone Buckle🤍
Commenti