Kaker og gjærbakst hører til på 17. mai! Disse 17-mai bollene er superkule og kommer garantert til å bli huske. Du kan enten lage de kvelden før og legge de i fryseren, eller lage de samme dag.
Inneholder egenreklame
Ca. 20-24 boller
1 pk fersk gjær
4 dl lunken helmelk
10 ss smør
8 ss sukker
11 dl hvetemel
1,5 ss Fruityfriendly blå pulverfarge
Topping:
Melis 1/4 ts
Kakestrøssel
Stekeovnen: 200 grader. Stekes midt i ovnen 10-12 minutter
Slik gjør du:
1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett den lunkne melken. Rør ut gjæren i væsken.
2. Tilsett smeltet smør (flytende margarin) og sukker.
3. Tilsett hvetemel og blå pulverfarge. Elt deigen jevn og smidig slik at den slipper eltekroken og bakebollen.
4. Dekk bakebollen med plastfolie eller et kopphåndkle og la den heve til dobbel størrelse.
5. Kna deigen og lag en pølse som du deler i ca 20-24 like store deler.
6. Trill ut glatte og fine boller.
7. Dekk til bollene og la de etterheve til dobbel størrelse.
8. Pensle bollene med vann før du steker dem.
9. La bollene hvile til de er avkjølt.
10. Pynt bollene med farget melis og kakestrøssel
Ønsker du å lage gjærdeig i flere farger. For eksempel lilla brød eller rosa kanelboller? Sjekk våre naturlig pulverfarger på www.fruityfriendly.com
Lykke til!
- Camilla
Comentários