top of page
Forfatterens bildeRine Kalve

Altså, dette flaskenettet er jo et must til jul!


Synne Bjørke, hekle-entusiasten bak Fruktnett er opptatt av

en mer miljøvennlig og plastfri hverdag og fremtid!


Ideen bak Fruktnett fikk hun etter å ha sett utallige plastposer i omgivelsene sine, på

strender i Mellom-Amerika og i Norges natur. Hun ville finne en måte å

redusere sitt eget plastforbruk, og lærte seg å hekle nett som kunne

erstatte plastposene. Målet til Synne er å påvirke deg til å bruke mindre plast i hverdagen.



Small business love advent giveaway:

«Flaskenett» Dette nettet er en personlig favoritt og kan brukes til en

vinflaske eller stort termoflaske. Det er en super vert(inne) gave eller

til deg selv. Flaskenettet er heklet i 100% økologisk bomull.


Du kan besøke og bestille flotte julegaver fra fruktnett på instagram HER


85 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeRine Kalve

Siri Antonsen-Aartun er 35 år. Gift og mamma til to gutter. Hun bor i Bodø og er utdannet sykepleier, kostholdsveileder og ernæringsterapeut. Hun Jobber som ernæringsterapeut og har en liten stilling på Life utenom produksjonen av Digg Fermentert Kål.


Grunnen til at jeg startet med å selge fermentert kål er mange. Jeg synes fermentert kål er utrolig godt og spiser det flere ganger om dagen selv. Også fikk jeg høre fra venner og bekjente samt kunder fra fermenteringskursene mine at kålen jeg lagde var så god så de lurte på om ikke jeg kunne begynne å selge også.



Jeg har vært mye plaget med fordøyelsen min opp gjennom årene og har merket stor endring på egen kropp etter at jeg begynte å spise fermentert mat og drikke. Det gir meg energi og overskudd i tillegg til at det gjør godt for fordøyelsen min.


Ofte så er surkålen man får kjøpt i butikken pasteurisert (ikke alle merker, men veldig mange) så jeg hadde lyst å lage et produktet som var upasteurisert. Jeg bruker derfor kun rene råvarer og uraffinert salt.



For meg er det viktig at maten vi spiser skal være næringsrik og basert på rene råvarer. Jeg har fokus på mest mulig hjemmelaget og sunn mat.


Small business love advent giveaway:


Digg Tradisjonell, den inneholder norsk hodekål, økologisk karve og uraffinert salt. Denne passer veldig godt til middager, julemat som for eksempel pinnekjøtt og ribbe, men den er også veldig god i salater, til egg, sammen med ost og lignende!


Du kan handle DIGG fermentert kål til julemiddagen HER , nam!

20 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeRine Kalve

Villbrygg gjør det lettere for deg å nyte gode smaker samtidig som du tar vare på deg selv.

Vi lager botaniske og alkoholfrie drikker basert på blant annet ville vekster, urter og bær. Drikkene har komplekse smaker og kan nytes slik vi vanligvis nyter alkohol.

I prosessen med å skape drikkene benytter vi oss av urgamle teknikker som fermentering og infusjon. På denne måten ekstraherer vi smaken av natur.

Slik som naturen er vår produktportefølje mangfoldig og forandrer seg stadig. Fordi det er best for jorda, og dessuten mer spennende!



Damene bak:

Grunnleggerne er et komplimenterende team som også er gode venner. I en alder av 22 ble Vanessa restaurantsjef for 14 ansatte, og senere daglig leder av samme bedrift. Denne erfaringen kombinert med et liv levd 9 ulike land har lært henne å trives i uforutsigbare situasjoner. Videre har Vanessa studert Business og markedsføring i London, Singapore og København. Drevet av en tro på at vi må forandre dagens mat- og drikkesystem innenfra.


Cornelia har bakgrunn fra design, en bransje kjent for bruk og kast, noe som ga inspirasjon til å jobbe med mat- og drikke. Hun var den som startet med eksperimenteringen av å koke ned essensen av busker, planter og greiner – det som i dag er Villbrygg. Hun har tidligere hatt praksis hos Maeemo og fast jobb på Galt, begge restauranter med Michelin-stjerner.


Dagens drift består av de to jentene, som sammen utvikler, tester, markedsfører og selger alle produktene. Vanessa og Cornelia er i 2021 nominert til DNs ledestjerner for sitt arbeid for en mer bærekraftig hverdag.



Small business love advent giveaway:


Du kan vinne en pakke med 3 ulike fermenterte drikker fra Villbrygg. Alle er basert på norske ville vekster og har unike smaker av skog, blomstereng og hage! Kan nytes som de er eller til mat. Perfekt om man vil ha et spennende alternativ til alkohol som også er festlig!

Konkurransen går på instagram


Villbrygg har en folkefinasieringskampanje akkurat nå!

Hvor spennende er ikke det?

25 visninger0 kommentarer
bottom of page