top of page
Forfatterens bildeCamilla Håvemoen

Oppdatert: 23. mars 2021

Her kommer oppskriften på to ostekaker som garantert vil få mye oppmerksomhet!

Disse er laget av samme oppskrift, men tilsatt med to forskjellige pulverfarger.

Inneholder egenreklame


Den ene røren er blandet med 2 ss blått pulver (blå spirulina), mens den andre har 2 ss magenta pulver (beetroot).

To stk ostekaker To former, 20 cm.

130g smør

20 stk kjeks

1 pk sitrongele

3 dl lettrømme

200 g melis

200 g kremost naturell

3 dl fløte

2 ss Fruityfriendly blå pulverfarge (blå spirulina)

2 ss Fruityfriendly magenta pulverfarge (beetroot)


Slik gjør du: 1. Smelt smør og knus kjeksene. Bland inn knust kjeks med smøret og fordel massen i to runde kakeformer (20 cm i diameter). 2. Følg anvisningen på gele-pakken. Når pulveret er rørt inn lar du geleen avkjøle seg i romtemperatur. Har du det travelt, kan du sette den ut. Men pass på så den ikke stivner. 3. Pisk så fløten til løs krem ved hjelp av en kjøkkenmaskin.

4. Ha i lettrømme, melis og kremost. Pisk i 4-5 minutter.

5. Vend så inn den avkjølte geleen og rør det inn. Hell blandingen over i to forskjellige boller. 6. Bland inn 2 ss blått pulver (blå spirulina) i den ene og 2 ss magenta pulver (beetroot) i den andre.

7. Hell så blandingen over i kakeformene. 8. Avkjøles i minst 3 timer, men er best dagen etterpå.





Lykke til!


-Camilla



95 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeCamilla Håvemoen

Oppdatert: 23. mars 2021

Disse muffinsene er toppet med rosa frosting. Dette er en superenkel frosting som er laget på null komma niks! Denne herlige tykke krem konsistensen er ypperlig for fine toppinger. Inneholder egenreklame



Ingredienser muffinsrøre (16 stk):

  • 200g smør

  • 4 egg

  • 200g sukker

  • 200g hvetemel

  • 2ts bakepulver

  • 4ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kasserolle.

  2. Bland egg og sukker sammen.

  3. Rør inn smøret.

  4. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en bolle og rør det inn i eggeblandingen. Bruk gjerne en håndmikser for å få en fin og jevn røre.

  5. Fordel røren i muffinsformer. Husk: de skal kun være halvfulle.

Ingredienser frosting:

  • 230 g smør

  • 350 g melis

  • 0.75 dl fløte

  • 2 ts vaniljesukker

  • 1 ss sitronskall, revet

  • 4 ss sitronsaft

  • 1 ts fruityfriendly magenta pulverfarge (beetroot)

Slik gjør du: 1. Bland sammen smør (mykt) og melis til det får en lys farge. Tilsett deretter melis, fløte, vaniljesukker, sitronskall, sitronsaft og pulverfarge.

2. Rør godt til fargen er blandet godt inn.

3. Ta massen i en sprøytepose med den tippen du ønsker å bruke.

4. La flotte toppinger på dine muffins.



Se alle de fine pulverfargene hos www.fruityfriendly.com


Lykke til!


-Camilla



28 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeCamilla Håvemoen



Selv barbie ville blitt misunnelig på disse søte bollene! For å lage disse bollene trenger du kun din favorittoppskrift på gjærdeig og pulverfarge. I dette tilfelle har jeg brukt magenta pulverfarge. Denne fargen kommer fra rødbete og har en nydelig rosa/rød farge (avhengig av hva du blander pulveret med). Blander du det i bolledeig, blir bollene rosa. Og da snakker vi barbie-rosa!


Slik gjør du: 1. Bland alt det tørre og tilsett 2,5 ss magenta pulverfarge (beetroot) i væsken. Rør godt. Væsken skal nå være rød-rosa. For de som nå lurer på om det kommer til å smake rødbete av gjærdeigen, så kan jeg garantere deg at du ikke kommer til å smake forskjell. 2. Bland væsken sammen med de tørre ingrediensene og rør godt. Kna deigen i 10 minutter slik at den får best mulig utgangspunkt for heving. 3. La deigen heve til dobbel størrelse. Gjerne på et lunt og varm sted. Har du varmekabler på badet, så er dette er perfekt sted.


4. Når deigen har dobbel størrelse, kjevler du den ut som en firkant. Pensle på med smør og fordel kanel og sukker jevnt over. Hvis du ønsker at kanelfyllet skal være litt fyldig, så kan du blande sammen smeltet smør, sukker, kanel og melis til en passe tykk masse og smøre utover med en slikkepott. 5. Rull deigen sammen som en pølse og skjær ut ca 20 skiver ( slik som på bildet). 6. La det etterheve i 30 minutter før du steker de i ovnen på 200 grader i 10 minutter.



Lurer du på hvor du skal klikke for se nærmere på denne spennende fargen?

Fortvil ikke - her er linken. www.fruityfriendly.com


Lykke til,


-Camilla


#Reklame / egenreklame


125 visninger0 kommentarer
bottom of page