top of page

Kransekake hører selvfølgelig med til jul! I tillegg til å smake utrolig godt, så er det bare fantasien som setter grenser for hvor dekorativ den kan være! Kransekake er laget på få ingredienser. Denne morsomme kransekaken er laget uten sukker!


Oppskrift: Kransekake Steketid: 200 grader i ca. 10-12 minutter (avhengig av ovn)

Oppskriften gir ca. 16-17 ringer


500g mandler

500g mandelmel (finmalt)

500g Finesse bakesukker

6 eggehviter



Glasur

300g Sukrinmelis

100g Chokay kokesjokolade

35g Fruityfriendly lavkarbo sprinkles sjokolade

35g Fruitfyfriendly lavkarbo sprinkles regnbue

½ ts Fruityfriendly grønn pulverfarger

½ ts solsikkeolje

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og legg frem kransekakeringene.

  2. Kvern mandlene i en mandelkvern.

  3. Mal finesse bakesukker til finmalt sukker med en blender. Ta litt av gangen og pass på slik at sukkeret ikke blir varmet opp.

  4. I en stor bakebolle blander du sammen mandelmel (finmalt), kvernede mandler og finmalt bakesukker.

  5. Tilsett eggehvite, men ikke mer enn du må. Det er alltid forskjellig størrelse på egg. Kna deigen til den henger godt sammen og er lett å jobbe med.

  6. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.

  7. Trill deigen ut til fingertykke pølser. Smør kransekakeformene med olje og strø med mel før du fyller dem deigpølse.

  8. Sett kransekakene på et stekebrett og stek dem i ca. 10-12 minutter.

  9. Avkjøles på rist. Ikke ta ringene ut av formen før de er helt kalde.

  10. Glasur: Smelt kokesjokoladen i mikroen og hell den over i en sprøytepose når den er avkjølt. Bland sukrin melis i tre skåler og tilsett pulverfarge i to av dem. Det grønne pulveret må røres ut i ½ ts olje før det blandes inn i melisglasuren. Det oransje pulveret blandes direkte inn i melisglasuren. Glasuren skal være så tykk at den ikke er rennende. Hell melisglasuren over i tre sprøyteposer (oransje, grønn og hvit) og bruk en rund sprøytetipp. Dekorering: Start med den nederste ringen. Lag forskjellige border med melis og sjokolade. Pynt med sprinkles.

75 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeCamilla Håvemoen

Inneholder egenreklame Oppskrift: Veganske sjokolademuffins med oreofrosting! Steketid: Over- og undervarme, 180 grader i 20 minutter. Ca. 12 muffins (middels store muffinsformer)

190g mel 40g kakao 180g sukker 1 ts natron ½ ts salt 2,4 dl havremelk 2 ts vaniljesukker 80ml vegetabilsk olje 1 ss eddik 40 chokay kokesjokolade

Oreofrosting: 125g smør (melkefri) 3,5 ss havremelk 1 ts vaniljesukker 400g melis 6 oreokjeks 1 ts Fruityfriendly oransje pulverfarge Fruityfriendly attention warm days sprinkle mix




Slik gjør du:

  1. Sjokolademuffins: Bland sammen alt det tørre i en bolle.

  2. Hell så over de våte ingrediensene.

  3. Rør godt sammen med en visp (ikke håndmikser).

  4. Fordel røren i 12 muffinsformer.

  5. Stek på midterste rille i 20 minutter.

  6. Avkjøles på rist.

  7. Oreokrem: I en kjøkkenmaskin pisker du smør på full hastighet i 10 minutter.

  8. Tilsett melis og vaniljesukker. Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Tilsett litt og litt havremelk. Når melisen er godt blandet inn kjører du kjøkkenmaskinen på full hastighet i 10 sekunder.

  9. Hell over 6 knuste oreokjeks og bland det godt inn.

  10. Fordel frostingen i to skåler. I den ene tilsetter du oransje pulverfarge.

  11. Dekorer frostingen med en sprøytetipp (wilton 8b).

  12. Pynt med oreokjeks og sprinkles. Tips: oreokjeksen kan ikke være dobbel når den skal deles. Da vil kjeksen bli delt i flere småbiter. Ta den doble kjeksen fra hverandre og del kjeksen i to før du setter de sammen igjen.




Lykke til!

- Camilla






15 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeTone Buckle

Oppdatert: 11. okt. 2022

Hva er vel bedre enn saftig eplekake?



Høsten er her å Norge har de beste eplene som gjør kaken ekstra god.



Det første du gjør er å skrelle eplene, dele dem opp og legg de inn i en plastpose med sukker og kanel.


1 ss kanel

3 ss rørsukker




Du trenger:


150 gram meierismør

150 gram økologisk rørsukker

5 egg

5 epler

1 ts bakepulver

170 gram speltmel

30 gram bokhvetemel

20 gram rugmel

Kanel



Framgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 170 grader.

  2. Pisk sammen smeltet smør og sukker til hvitt. Rør inn et og et egg.

  3. Bland inn det tørre og rør godt.

  4. Bruk et bakepapir i kakeformen.

  5. Ha et lag med røre, legg epleskiver og fordel resten av røren med resten av epleskivene på toppen. Lag gjerne et fin mønster.

  6. Dryss over litt rørsukker.

  7. Dobbler du oppskriften får du to kaker og kan fryse den andre.



Sett kaken i ovnen og stek den i 45 - 50 min. Test med en spiss kniv om den er gjennomstekt.


Avkjøl på rist.


Server gjerne med vaniljeis eller krem.



Ha en fin lørdag!


Tone Buckle🤍













11 visninger0 kommentarer
bottom of page