top of page
Forfatterens bildeCamilla Håvemoen

Lag din egen sjokolade med farget marsipan, gelélokk og fancy sprinkles på toppen!

Inneholder egenreklame


Fantasisjokolade En liten form, 18 x 25 cm 1 pakke valgfri gelé (du trenger 2 dl geléblanding)

200g noguatti 235g mørk sjokolade

25g kokosfett

200g marsipan

1 ss fruityfriendly oransje pulverfarge





Slik gjør du: 1. Finn frem en liten form (ca.18 x 25 cm) og kle formen med plastfolie. Det er viktig at den dekker hele formen. 2. Del marsipanen opp i små deler og kna inn pulverfarge. Ta en liten del i hånden sammen med pulverfarge og kna det sammen. Når alle delene er farget, knar du de sammen delene til en hel klump. Kjevle ut marsipanen slik at den dekker bunnen av formen. Overskudd kan skjæres forsiktig vekk fra kanten. Formen settes i kjøleskapet. 3. Smelt noguatt og 35 g mørk sjokolade i vannbad. 4. Når sjokoladeblandingen er smeltet og avkjølt (ikke varm), heller du dette over marsipanen. Husk å dekke alle kanter og hjørner med sjokolade. 5. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladeblandingen har stivnet. 6. Lag gelé som anvist på pakken. 7. Når den flytende geléen har avkjølt seg litt (ikke varm lenger), tar du formen ut av kjøleskapet og heller geléen over den stivnede sjokoladeblandingen. 8. Sett formen tilbake i kjøleskapet og la geléen stivne. Gjerne til dagen etter for best resultat! 8. Når geléen har stivnet, tar du en kniv og skjærer ut små firkanter. 9. Legg disse på et fat oppå et bakepapir (denne skal tilbake i kjøleskapet etterpå).

10. Smelt 200g mørk sjokolade og kokosfett over vannbad. La sjokoladeblandingen avkjøles før du dypper de små firkantene ned i sjokoladen. Når du har dyppet de i sjokolade kan du gjerne legge de på en rist, slik at overskuddssjokolade drypper av. 11. Når du har dyppet alle i sjokolade, strør du litt kakestrøssel på toppen før du legger de over på fatet med bakepapir og tilbake inn i kjøleskapet.

12. Sjokoladen må alltid oppbevares i kjøleskap for å ikke bli klissete.





Lykke til!


- Camilla

13 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeTone Buckle

Hei igjen alle sammen!



Nå er det snart vinterferie.

Plutselig er det ferie igjen og barna er hjemme. Det kan være litt utfordringer når en har barn som krever utløp til energi og masse oppmerksomhet. Enten du er i hytta på fjellet, ferie eller på jobb i den vanlige hverdagen.



Ukens tips. Gjør nytte av barnas energi til å komme deg selv i aktivitet!




Barn er svært aktive.

Under lek går de og løper ofte opp mot trettitusen skritt daglig. Det er blitt testet at barn kan slite ut en toppidretts utøver på en dag. Det sier jo litt! Når dagen endrer seg for barna og de er mer hjemme blir de fort litt urolige. Jeg kaller dette «innefeber». Da er det bare opp og hopp! Å være aktivt ute med barna får deg i form samtidig som du får kvalitets tid med dem. Bytt ut de vanlige dagspliktene som matlaging og klesvask. La dette vær. Lag matpakker og lignende for å gjøre ting enklere. Om du er på fjellet og har ferie, så ta aktiv del i barnas lek. Det er en så deilig følelse når en har fått brukt kroppen som et barn.





Flotte aktiviteter for alle


· Svømming

· Tur

· Skitur

· Alpint

· Treningspark og lekeplass

· Klatring innendørs

· Tur i skogen

· Fotball



Til dere som ikke har barn. Kos dere denne tiden, men gjerne «lån» et barn fra familie eller kjente til å være aktiv sammen med. Det er så kjekt og jeg tipper du får mange stjerner hos noen slitne barneforeldre.



Gjør mer av det som gjør deg glad!

God vinterferie ❤️


Tone Buckle








20 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeCamilla Håvemoen

Lei av de vanlige brødene? Eller har du kanskje lyst til å lage et morsomt brød med barna? Da må du prøve dette superenkle trikset! Hjemmelaget lilla snurrebrød på 1-2-3!


Inneholder egenreklame



Lilla snurrebrød

1 stk brød, 1,5 liter brødform


1 pk fersk gjær

3,5 dl vann

500 g hvetemel

1/2 ts salt

1,5 ts Fruityfriendly Purple Sweet Potato Pulverfarge


Stekeovn: 225 grader. Stekes på 225 grader i 25-30 minutter på nederste rille.


Slik gjør du:


1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett det lunkne vannet.

2. Fordel væsken i to bakeboller.

3. I den ene bakebollen tilsetter du 250g hvetemel, 1,5 ts Purple Sweet Potato Pulverfarge og 1/4 ts salt.

4. I den andre bakebollen tilsetter du 250 g hvetemel og 1/4 ts salt.

5. Elt deigen jevn og smidig slik at den slipper i bakebollen.

6. Dekk bakebollene med plastfolie eller et kopphåndkle og la de heve til dobbel størrelse.

7. Kjevl ut begge deigene til et rektangel 24x28 (eller like lang som brødformen du bruker.

8. Legg den lilla deigen over den lyse, og rull deigen rundt som en pølse.

9. Legg deigen i brødformen, og etterhev til dobbel størrelse.

10. Lag gjerne noen snitt i brødet, før du steker det.

11. Avkjøles på rist.




Dette brødet er bare SÅ kult! Er du ikke enig? Dette lille trikset vil garantert gi deg tommel opp hos barna!


Lykke til!


- Camilla

10 visninger0 kommentarer
bottom of page