Lag din egen sjokolade med farget marsipan, gelélokk og fancy sprinkles på toppen!
Inneholder egenreklame
Fantasisjokolade En liten form, 18 x 25 cm 1 pakke valgfri gelé (du trenger 2 dl geléblanding)
200g noguatti 235g mørk sjokolade
25g kokosfett
200g marsipan
1 ss fruityfriendly oransje pulverfarge
Slik gjør du: 1. Finn frem en liten form (ca.18 x 25 cm) og kle formen med plastfolie. Det er viktig at den dekker hele formen. 2. Del marsipanen opp i små deler og kna inn pulverfarge. Ta en liten del i hånden sammen med pulverfarge og kna det sammen. Når alle delene er farget, knar du de sammen delene til en hel klump. Kjevle ut marsipanen slik at den dekker bunnen av formen. Overskudd kan skjæres forsiktig vekk fra kanten. Formen settes i kjøleskapet. 3. Smelt noguatt og 35 g mørk sjokolade i vannbad. 4. Når sjokoladeblandingen er smeltet og avkjølt (ikke varm), heller du dette over marsipanen. Husk å dekke alle kanter og hjørner med sjokolade. 5. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladeblandingen har stivnet. 6. Lag gelé som anvist på pakken. 7. Når den flytende geléen har avkjølt seg litt (ikke varm lenger), tar du formen ut av kjøleskapet og heller geléen over den stivnede sjokoladeblandingen. 8. Sett formen tilbake i kjøleskapet og la geléen stivne. Gjerne til dagen etter for best resultat! 8. Når geléen har stivnet, tar du en kniv og skjærer ut små firkanter. 9. Legg disse på et fat oppå et bakepapir (denne skal tilbake i kjøleskapet etterpå).
10. Smelt 200g mørk sjokolade og kokosfett over vannbad. La sjokoladeblandingen avkjøles før du dypper de små firkantene ned i sjokoladen. Når du har dyppet de i sjokolade kan du gjerne legge de på en rist, slik at overskuddssjokolade drypper av. 11. Når du har dyppet alle i sjokolade, strør du litt kakestrøssel på toppen før du legger de over på fatet med bakepapir og tilbake inn i kjøleskapet.
12. Sjokoladen må alltid oppbevares i kjøleskap for å ikke bli klissete.
Lykke til!
- Camilla