top of page
Forfatterens bildeCamilla Håvemoen

Monstermuffins med farget muffinsrøre, deilig sjokoladefyll og fluffy melkesjokoaldekrem.


Inneholder egenreklame


Lag disse morsomme muffinsene med barna. Perfekt til barnebursdag!



Monstermuffins

Ca. 20 muffinsformer


2 egg

1 1/2 dl sukker

4 ss flytende margarin

1 3/4 dl lettmelk

3 dl hvetemel

1 1/2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 ts Fruityfriendly blå pulverfarge 1 ts Fruityfriendly oransje pulverfarge

1 ts Fruityfriendly grønn pulverfarge Stekeovn: 200 grader. Stekes på 200 grader på midterste rille i 10- 12 minutter.

Sjokoladefyll: 130g melkesjokolade

20g mørk sjokolade 1-2 ss fløte Melkesjokoladekrem:

120g romtemperert smør

250g melis

1 ts vaniljesukker

130g melkesjokolade

20g mørk sjokolade

2 ss fløte

1 egg


Slik gjør du: 1. Pisk eggedosis av sukker og egg.

2. Tilsett smør og sukker.

3. Bruk en sikt og tilsett de tørre ingrediensene (hvetemel med bakepulver og vaniljesukker).

4. Fordel røren i tre forskjellige skåler.

5. Tilsett fruityfriendly blå pulverfarge i den ene skålen, oransje i den andre og grønn i den siste. Rør godt. La gjerne skålen stå litt før du rører igjen, slik at pulveret får tid til å løse seg opp.

6. Hell muffinsrøren over i muffinsformer og stek de på midterste rille i 10-12 minutter. 7. Sjokoladefyll: Finn frem en skål og knekk sjokoladen i biter. Tilsett 1-2 ss fløte og sett skålen i mikroen til sjokoladen har smeltet. Følg med underveis.

8. Bland den smeltede sjokoladen med fløten og la det avkjøle seg på benken.

9. Melkesjokoladekrem: Finn frem en bakebolle og bland 120g romtemperert smør sammen med melis.

10. Tilsett vaniljesukker og rør godt. 11. Smelt melkesjokolade, mørk sjokolade i mikroen sammen med 2 ss fløte. Følg med underveis og rør godt etterpå. Avkjøles på benken etterpå.

12. Hell den avkjølte sjokoladeblandingen i bakebollen sammen med et egg og la håndmikseren stå på full hastighet til du får en myk konsistens.

13. Når sjokoladefyllet og muffinsene er avkjølt, lager du en liten lomme i muffinsen med baksiden av en sprøytetipp. Fyll muffinsen med sjokoladefyll.

14. Hell melkesjokoladekremen i en sprøytepose og dekk muffinsen med krem. Her har jeg brukt en sprøytetipp med et rundt glatt hull 4 mm.

15. Pynt gjerne med spiselige øyne.



Lykke til!


- Camilla

13 visninger0 kommentarer


Mitt navn er Åshild Lerbak, jeg er 23 år og bor på Stange med samboer og en kongepuddel som heter Mio. Til daglig er jobber jeg som konditor i Fire Makroner, som jeg startet opp i juli 2020. Jeg, som så mange med meg ble permittert i mars 2020. Etter noen mnd med lite jobbing og mye usikkerhet valgte jeg å prøve å stå på egne bein med Fire Makroner.



Jeg, som så mange med meg ble permittert i mars 2020. Etter noen mnd med lite jobbing og mye usikkerhet valgte jeg å prøve å stå på egne bein med Fire Makroner. I tillegg til å jobbe som konditor, er jeg så heldig å få blir med Det Norske Kokkelandslaget mot VM i 2022 og OL i 2024.



Fire Makroner er et lite konditori som pr. dags dato lager konditorvarer på bestilling til private og bedrifter. I tillegg har vi reist litt rundt i området på forskjellige reko- ringer. Med tiden ønsker jeg at bedriften skal få seg et utsalg så kunder kan komme inn å se produktene og kjenne den deilige lukten av nybakte kaker og sjokolade. Sånn som ting ser ut i dag håper vi på at vi kan realisere dette iløpet av 2021.



Det er svært få som søker seg inn mot matbransjen og det er veldig trist, jeg har fått oppleve så utrolig mye hele veien som jeg absolutt ikke ville vært foruten. Jeg håper at jeg kan være et slags forbilde for de som ønsker å søke konditor på videregående, og senere jobbe med kaker, sjokolade og andre søtsaker. Det er bare helt magisk, ingen dag er lik og man blir kjent med så mange flinke og inspirerende folk som brenner for faget.



Jeg startet karrieren min som konditorlærling på Villa Sole i Lillestrøm, et kjempe koselig konditori som blant annet lager konfekt, moussekaker og bakverk.



Mitt siste halvår som lærling fikk jeg lov til å være med Det Norske Kokkelandslaget som pastry commis (assistent) mot OL. Konkurransen var i februar 2020, og det var utrolig gøy å være med på et så storslått eventyr! Og gleden av å jobbe sammen som lag å vinne gull var helt utrolig! Jeg lærte veldig mye som konditor, men og som menneske. Når vi kom hjem rakk jeg så vidt å jobbe i to uker før landet stengte ned på grunn av covid. Pandemien har virkelig rammet restaurantbransjen/utelivsbransjen knallhardt. Nå krysser jeg fingrene for at vi snart får bedre tider, og at mitt lille konditori kan klare seg og vokse videre.



At det skulle gå an å starte opp en bedrift i en pandemi er ingen selvfølge, og jeg har hjertet litt i halsen hele tiden, men på tross av det har jeg blitt veldig godt mottatt av både det private markedet, men og restauranter/kafeer/bedrifter som ønsker å selge produktene mine. Det er jeg veldig takknemlig for!



Fikk du lyst til å starte egen bedrift? Et inspirerende innlegg av konditor, Åshild. Sjekk instagramkontoen @firemakroner for å bli bedre kjent med Åshild sin hverdag.


Ha en nydelig kveld,

- Camilla

38 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeRine Kalve

Å være kreativ sammen med barna er gøy! Å lage hjemmelaget modellkitt er enkelt , så vet du ikke hva du skal finne på med barna idag så har du et kjempe godt tips her!



Denne blandingen blir SÅ myk og smidig, bedre enn kjøpe modellkitt vil jeg tørre å påstå.

I tillegg er det jo naturlig , uten farlige stoffer. Det er jo et stort pluss!


For å lage trenger du:

  • 2,5 dl vann

  • 2,5 dl mel

  • 1 ss olje

  • 1 ss sitronsyrepulver

  • 1 dl salt

  • Konditorfarge



Kok opp vannet, bland sammen med det tørre og oljen.

Avkjøl deigen og kna den godt. Jeg tilsetter fargen tilslutt.


Så er det bare fantasien som setter stopper for hva dere kan lage av gøyale ting og figurer!


Modellkittet holder seg også ganske lenge hvis du oppbevarer den tett.


Nyt dagen og den verdifulle tiden dere har sammen! <3




16 visninger0 kommentarer
bottom of page