top of page
Forfatterens bildeRine Kalve

Jeg har fryst ned en god del blåbær fra plukking, som jeg vil prøve å lage noe godt med. Det ble mini blåbærpannekaker denne gangen. Disse ble så saftige og gode!


Oppskrift:


2,5 dl siktet speltmel

2 dl havremelk

3 ss kokosblomstsukker

1 ts bakepulver

1 ts kardemomme, kanel og vaniljesukker

2 egg

2 ss smeltet meierismør

Ca 2 dl frysteblåbær


Slik gjør du:


Bland sammen det tørre, ha i egg, melk og smeltet smør. Rør tilslutt inn blåbær, jeg blandet ekstra godt for å få den sterke fargen. Topp med lønnesirup og litt melis, det blir helt nydelig! Røren gir ca 20 mini pannekaker🥞

8 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeRine Kalve

Høst og lavere temperaturer kan ofte by på tørrere hud. Et godt tips er en næringsrik økologisk dusjolje som denne fra Evolve💛✨

Deilig dusjolje til kropp som både vasker og fukter huden. I kontakt med vann vil oljen magisk forvandles til en beroligende melkeaktig emulsjon som rengjør huden uten å forstyrre den beskyttende hudbarrieren. Den er designet for å låse fuktighet og gi næring til huden. kan brukes både i badekaret og i dusjen. Kun en liten mengde skal til. Masser inn og vask deretter av med vann. Huden vil føles utrolig myk og deilig! ✨

18 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeCamilla Håvemoen


Saftig marsipan laget på en enkel og god oppskrift! Farget i rosa og grønt, dyppet i sjokolade!


Oppskrift: Vegansk julemarsipan 200g mandelmel

200g melis eller annen søtning

0,5 dl fersk presset appelsinsaft (du trenger en stor appelsin) 1 ts Fruityfriendly magenta pulverfarge

1 ts Fruityfriendly grønn pulverfarge

2 ts solsikkeolje


Sjokoladetrekk:

100g Chokay mørk kokesjokolade


Pynt:

Fruityfriendly green crush sprinkle mix

Fruityfriendly ocean blue baby sprinkle mix



Slik gjør du:

  1. Bland sammen mandelmel og melis i en bolle.

  2. Del en appelsin i to og klem ut appelsinsaften i en skål.

  3. Hell appelsinsaften over mandelmelblandingen og kna det godt sammen.

  4. Når du har fått en fast og fin masse, deler du deigen i to deler.

  5. Den ene delen tilsetter du magenta pulverfarge (pulveret blandes ut i 1 ts olje), den andre grønn pulverfarge (pulveret blandes ut i 1 ts olje).

  6. Hell den flytende fargene over de to delene og kna deigen godt til du har fått en jevn og fin farge.

  7. Dekk deigen med plastfolie og sett de i kjøleskapet i minst en time.

  8. Lag kuler eller figurer på bakepapir.

  9. Smelt kokesjokoladen og dypp marsipanen i sjokoladen.

  10. Pynt gjerne med sprinkles og sett marsipanen tilbake i kjøleskapet.

  11. Når sjokoladen har stivnet er julemarsipanen klar til å nytes!





9 visninger0 kommentarer
bottom of page