top of page
Forfatterens bildeCamilla Håvemoen

Mitt navn er Anna Nylund, er 26 år og bor på Grunerløkka i Oslo med dvergpuddelen min Koda. Gjennom oppveksten min har jeg alltid elsket å tegne, spesielt ansiktstrekk. Jeg husker spesielt en gang i 3.klasse på barneskolen, da en lærer spurte om hva jeg ønsket å forbedre meg i, og jeg svarte selvsikkert «å tegne øyne». Det læreren egentlig fisket etter var hvordan jeg skulle bli bedre i matte. Det er noe jeg aldri ble god i. Å tegne øyne derimot ble jeg veldig god på, og interessen for tegning utviklet seg bare mer og mer med alderen.



Da jeg var 14 år hadde jeg sittet mye med tegning, og jeg begynte å få forespørsler om å prøve meg på portretter. Jeg valgte å øve masse på dette og ble noe jeg etter hvert begynte å selge på fritiden. Etter en stund med tegning på papir, prøvde jeg meg litt på digital tegning i 2018. Jeg var ikke særlig god i starten, men satt timevis med teknikk og utprøvinger, og fikk til å håndtere programmet etter hvert. I senere tid åpnet jeg kontoen @artbynylund på Instagram, der jeg kunne kommunisere bedre med de som likte det jeg lagde og fikk flere forespørsler om jeg kunne prøve meg på andre typer produkter.



Å selge de digitale produktene mine har vært en usikkerhet for meg, da alt av tegneferdigheter er selvlært. Men dette har heldigvis ikke vært en stopper for interessen til følgerne mine og de jeg selger til. Jeg har sittet time inn og time ut med YouTube-tutorials for å lære meg de triksene jeg trenger for å mestre programmene jeg bruker, og har nå planer om studere grafisk design for å få den teoretiske kunnskapen jeg ikke kan tilegne meg gjennom YouTube.

Jeg har flere ganger blitt spurt om å kanskje vurdere å jobbe fast med tegning, men redselen for å miste tegnegleden ved å gjøre hobby om til jobb har holdt meg tilbake. Men denne tanken har jeg latt slippe litt og litt når jeg får kjenne på gleden til de jeg selger produktene mine til. Å blande hobby og jobb er visst ikke like ille som jeg trodde - det er faktisk tvert imot! Gjennom instagramprofilen min ble jeg utfordret til å prøve meg på andre typer form for tegning og har endt opp med å få muligheten til å selge alt fra skreddersydde digitale tegninger, portretter, forsidebilder til podkaster, logoer til bedrifter og ikoner til instagramprofiler. Mulighetene for hva som kan produseres er mange og jeg kjenner den gjensidige gleden som oppstår har gitt meg blod på tann.


Følg @artbynylund for inspirerende kreativitet innenfor kule ikoner og ansiktstegninger av kjente fjes.



40 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeTone Buckle

Hvordan skal vi beskytte oss mot smitte?


Det er dessverre vanskelig å unngå å bli utsatt for bakterier og virus, men det finnes grep man kan ta i hverdagen for å styrke immunforsvaret vårt så godt det lar seg gjøre.


Gjør det beste for immunforsvaret ditt med enkle grep.


  • Ha en sunn livsstil. Ha et kosthold som er rikt på fisk, kjøtt, frukt, grove produkter, lite sukker, egg, smør, nøtter, Omega -3 og grønnsaker. Spis mest mulig naturlig mat.


  • Tren regelmessig. Trening bidrar på samme måte som et godt kosthold med å holde oss friske. Kroppen vår er skapt for bevegelse og en god treningsøkt setter i gang kroppens egen produksjon av antioksidanter.



  • Drikk nok vann. Sørg for at kroppen din holder seg hydrert gjennom dagen. Vann skyller systemet ditt.


  • Sov nok og stress ned. Lite søvn gir økt stressnivå i kroppen. Det kan gjør kroppen mer sårbar for bakterie og virusinfeksjoner. Går du en lang periode med stress å dårlig søvn kan dette gå utover ditt immunforsvar som svekkes og du kan bli lettere syk. Søvn lader batteriene og gir kroppen din ny energi.



  • Få så mye sol og lys du bare kan. Da får kroppen Vitamin D og bonus at sol gir oss godt humør. D-vitamin er kjent for å være godt for beinbyggingen, men styrker også det generelle immunforsvaret og beskytter oss mot virusinfeksjoner.


  • Vask hendene og fingrene av fatet. God håndhygiene er det viktigste. Alt du tar i er fullt av bakterier og andre mikrober som lett kan finne veien til luftveier. Vær oppmerksom etter du har vært steder der det er mange mennesker. Du kan altså ikke få vasket hendene nok. Skift håndkleet ofte. Før og etter du har hatt besøk. Ha alltid med deg desinfeksjonsmidler antibac. Det er en nødvendig ting å ha med seg i disse dager. Denne bør du likevel spare til de tilfellene hvor du ikke har vann og såpe tilgjengelig.


God helse er et resultat av riktig ernæring, tilstrekkelig med trening og bevegelse, god hygiene, nok søvn og hvile.


Tone Buckle❤️





21 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeCamilla Håvemoen

Kaker og gjærbakst hører til på 17. mai! Disse 17-mai bollene er superkule og kommer garantert til å bli huske. Du kan enten lage de kvelden før og legge de i fryseren, eller lage de samme dag.

Inneholder egenreklame


Ca. 20-24 boller


1 pk fersk gjær

4 dl lunken helmelk

10 ss smør

8 ss sukker

11 dl hvetemel

1,5 ss Fruityfriendly blå pulverfarge Topping: Melis 1/4 ts Kakestrøssel

Stekeovnen: 200 grader. Stekes midt i ovnen 10-12 minutter




Slik gjør du:

1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett den lunkne melken. Rør ut gjæren i væsken.

2. Tilsett smeltet smør (flytende margarin) og sukker.

3. Tilsett hvetemel og blå pulverfarge. Elt deigen jevn og smidig slik at den slipper eltekroken og bakebollen.

4. Dekk bakebollen med plastfolie eller et kopphåndkle og la den heve til dobbel størrelse.

5. Kna deigen og lag en pølse som du deler i ca 20-24 like store deler.

6. Trill ut glatte og fine boller.

7. Dekk til bollene og la de etterheve til dobbel størrelse.

8. Pensle bollene med vann før du steker dem.

9. La bollene hvile til de er avkjølt.

10. Pynt bollene med farget melis og kakestrøssel



Ønsker du å lage gjærdeig i flere farger. For eksempel lilla brød eller rosa kanelboller? Sjekk våre naturlig pulverfarger på www.fruityfriendly.com


Lykke til!


- Camilla


5 visninger0 kommentarer
bottom of page