top of page
Forfatterens bildeRine Kalve

Havregrøt + råkakao + fredag = sant!


Har du ikke smakt sjokolade havregrøt toppet med masse bær, så kan det anbefales på det varmeste. Her er en enkel oppskrift som tar 3 minutter å lage.


1,5 dl lettkokt havregryn

2,5 dl havremelk

1 ss råkakao

1 ts kokosblomstsukker

Et par dråper vaniljeekstrakt


Kok opp havregryn og havremelk, ha i de andre ingrediensene, la det småkoke i 3 minutter. Topp med masse digge bær og hell over litt lønnesirup tilslutt. NYT!


God fredag fine <3

18 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeRine Kalve

Det ser nesten ut som en rosebukett med sine vakre fargede blader i ulike nyanser.

Men det er ingen roser, men en kål sort som heter Brassica, blir gjerne også kalt for pyntekål.

Det må jo bare være høstens stiligste blomst å pynte med?


Den selges som avskåren blomst om høsten og skal visstnok være en av de blomstene som holder seg lengst i vasen før den takker for seg. Passer godt til å stå sammen med andre blomster, men jeg synest den er mektig flott alene i en enkel vase.




Glad jeg kom over denne på Mester Grønn.

Friske blomster er med på å skape god energi i hjemmet.


Lag deg en god dag , og gjør noe for deg selv som gir deg glede!


37 visninger0 kommentarer
Forfatterens bildeRine Kalve

En lun og smakfull gresskarsuppe passer ypperlig som en deilig høstsuppe, samtidig som den er full i næring og gode vitaminer! Skal du skjære ut gresskarlykt til halloween er det en perfekt måte å få brukt hele gresskaret.



Ingredienser:

ca 500 g Gresskar ( 1 gresskar)

3 stk Gullrøtter

3 fedd Hvitløk

1/2 Løk

1/2 Chili

1 ss Ingefær

2 dl Kokosmelk

1.5 dl Matfløte

7 dl Grønnsakskraft (buljong)

1/2 Sitron

3 ss Olivenolje


Slik gjør du:


1.Skjær gresskar og gulrøtter i grove biter. Finhakk løk, chili, ingefær og hvitløk og fres i panne med olivenolje et par minutter før du har i gresskar og gulrøttene , fres et par minutter til.

2.Hell over grønnsakskraft slik att det dekker grønnsakene. La det koke til gulrot og gresskar bitene mykner. Bruk en stavmikser til å lage suppen jevn.

3.Ha så i fløte, kokosmelk og skvis litt sitron i og la det koke i ca 5 minutter under omrøring.

Tilpass gjerne med litt salt og pepper.




Tips:

Gresskarkjernene inneholder masse proteiner og er knasende sunne.

Du kan du enten steke de i ovnen, eller surre de litt i pannen som jeg har gjort her med litt pinjekjerner og bruke som topping på suppen sammen med koriander. Nam!



Rine <3









13 visninger0 kommentarer
bottom of page